Internetový obchod so zdravými potravinami Grizly

Český internetový obchod Grizly má vo svojej ponuke viac ako 10 000 položiek. Denne vybaví v priemere 2 000 objednávok. Za 8 rokov narástol tento e-shop z malého projektu na medzinárodne pôsobiaceho predajcu s presahom aj na slovenský trh. Grizly  zodpovedne vybavuje všetky svoje objednávky zo skladu v Olomouci. Na obaly zásielok smerujúcich na Slovensko sa vzťahujú povinnosti podľa slovenského zákona o odpadoch. Grizly si ich plní prostredníctvom OZV NATUR-PACK.

Video z návštevy v prevádzke Grizly v Olomouci si môžete pozrieť tu:



 


Čo všetko je obal s povinnosťami?

Obaly, za ktoré si Grizly a aj všetky internetové obchody plnia, alebo by si mali plniť povinnosti sú:

  • Krabice, tašky, debničky, košíky – proste čokoľvek, v čom je zabalený tovar.
  • Pásky, či už viazacie alebo lepiace, z papiera alebo plastu, ktorými je balík previazaný.
  • Výplňový materiál, bublinková fólia, vzduchové výplňové vankúšiky, papierové obaly, sieťky, jednoducho všetko čo chráni tovar.
  • Obal samotných produktov a výrobkov.

Aké sú povinnosti e-shopov?

Podľa zákona o odpadoch majú internetové obchody rovnaké povinnosti ako kamenné predajne. Za obaly, v ktorých je, ich tovar zabalený si plnia napr. povinnosť:

  • Viesť a vykazovať evidenciu obalov.
  • Znášať finančnú zodpovednosť za odpady z obalov, ktoré poskytujú konečnému zákazníkovi, a ktoré majú potenciál skončiť v triedenom zbere. Preto musia prispievať na zber, manipuláciu, dotrieďovanie, recykláciu ... triedeného komunálneho zberu.
  • Zabezpečovať vzdelávanie v oblasti predchádzania vzniku odpadov a triedenia.

Ako si plniť povinnosti efektívne?

Rozumieme, že sa chcete venovať vášmu podnikaniu a nie povinnostiam zo zákona o odpadoch. Preto je najefektívnejšie, vyriešiť ich cez organizáciu zodpovednosti výrobcov, napríklad cez NATUR-PACK.

Grizly balí EKO

Pri objednávke máte možnosť zakliknúť si balenie bez plastov. Krabica, páska, výplňový materiál, všetko je z papiera. Výborne Grizly! Ďakujeme, že pomáhate šetriť prírodu od plastov.