KONTAJNERO, nový maskot OZV NATUR-PACK

OZV NATUR-PACK je dlhodobo známa rozmanitými vzdelávacími aktivitami. Mnohé majú dlhodobý charakter a mnohé sa vyvíjajú v čase. 

V tomto roku dozrel čas, padlo rozhodnutie, a v spolupráci s agentúrou Daren & Curtis, vznikol náš nový maskot, medvedík Kontajnero. Ten úplne nahradí nášho predošlého maskota, Slimáčika Naturpáčika, ktorý sa stal známym aj vďaka ekoknižke vytvorenej v spolupráci so zberovou spoločnosťou KOSIT a asociáciou APOH v roku 2014.

Kontajnero bude našim rozprávkovým infuencerom, ktorý bude verejnosť sprevádzať na nálepkách na kontajneroch, na potlači vriec na triedený odpad, v našich videách a spotoch, v tlačených vzdelávacích materiáloch, skrátka všade, kde sa s našou vzdelávacou tvorbou objavíme.

Medvedík čistotný Kontajnero má veľké ambície. Pretože prax ukazuje, že ešte stále sa máme v triedení odpadov kde zlepšovať. Odpadkový fantóm Braňa Jobusa na to sám nestačí. Hoci jeho príbehy v ekoknižkách Zberný dvor (2019) a Odpadkový fantóm (2021) zaznamenali obrovský ohlas, posily s rozprávkovými schopnosťami sú viac ako potrebné.

S úrovňou triedenia a recyklácie sa totiž musíme priebežne posúvať vpred, presnejšie smerom nahor. Kontajnero však nebude učiť a viesť malých i veľkých iba pravidlám správneho triedenia, ale aj pravidlám predchádzania vzniku odpadov. Najlepší odpad je totiž ten, ktorý nevznikne.

Podrobnejšie Kontajnera predstavíme počas letných mesiacov. Už teraz však vieme, že ho čakajú ťažké úlohy.

Tím NATUR-PACK drží Kontajnerovi palce.