NATUR-PACK si užil festival Grape vedľa najväčšej hviezdy

Na festival Grape pripravil  NATUR-PACK v spolupráci so Správcom zálohového systému rôzne vzdelávacie aktivity. Napríklad novinku – tzv. odpadový labyrint. Hra bola určená primárne deťom, no labyrint zaujal aj dospelých. Vyskúšali si triedenie odpadov na čas. Najrýchlejšie vytriedil v labyrinte vzorku desiatich odpadov festivalový účastník z Banskej Bystrice, a to za 26 sekúnd.

Na festivale Grape sme spustili i prieskum na tému triedenia a zálohovania obalov. Do 15. septembra 2023 sa doň môžete zapojiť aj Vy a vyhrať tak jednu z troch cien. Štatút súťaže nájdete TU.

Vzdelávací stánok sme v rámci spolupráce spojili so Správcom zálohového systému. Priniesli sme tak obyvateľom komplexnú informáciu o triedení zálohovaných aj nezálohovaných obalov.

S Vratkom Štupľom, tvárou Správcu zálohového systému, sme počas aktivity – odpadová tipovačka ukázali, koľko miesta dokážeme ušetriť, ak obaly z nezálohovaných nápojov pred vyhodením postláčame. 

Festival Grape bol vizuálne doladený dielami od umeleckého projektu Biela noc. Jednou z inštalácií bola svietiaca maketa Slnka – najväčšej hviezdy slnečnej sústavy.

Samozrejme, i Vratko Štupeľ je pre nás veľkou hviezdou, a preto si spoluprácu s ním veľmi ceníme.