Na SVETOVÝ DEŇ RECYKLÁCIE sme sa pridali k projektu MIESTA PREČ

Presne na Svetový deň recyklácie (18.3.) sa náš tím NATUR-PACK pridal k iniciatíve projektu MIESTA PREČ, ktorého cieľom je popularizovať okrem iného práve tému recyklácie odpadov. A práve recyklácia je predmetom častých, azda aj najčastejších fám spojených s komunálnymi odpadmi. Veľa ľudí naďalej verí, že vytriedené zložky odpadov sa v skutočnosti nerecyklujú a všetky končia na jednej kope - teda na skládke, prípadne v spaľovni odpadov.

Aj na YouTube kanáli NATUR-PACK verejnosti najväčšiu pozornosť vzbudzujú práve videá o recyklácii odpadov a tiež reportáže zo skládok odpadu. A presne o tom je projekt MIESTA PREČ, za ktorým stojí inšpiratívny Inštitút cirkulárnej ekonomiky (INCIEN) a organizácia Slovakia Going Zero Waste. Viac sa o projekte dozviete na www.miestaprec.sk.

Pokiaľ to koronasituácia umožní, budeme aj v roku 2021 pokračovať v návštevách rôznych viac alebo menej špecializovaných recyklátorov, aby sme jednak ukázali, čo všetko sa už recykluje, ale aby sme zároveň verejnosť aj utvrdili v tom, že triedenie odpadov má zmysel.

Pri príležitosti Svetového dňa recyklácie sme pripravili aj videoreportáž s portálom Odpady-portal.sk: https://bit.ly/30Xx29V

Pozrite si príklady reportáží od slovenských recyklátorov, ktoré budeme prinášať na YouTube kanáloch (INCIEN, NATUR-PACK verejnosti).

                                                                                           Recyklácia hliníka

                                                                                           

                                                                                            Recyklácia hliníka

 

18.3.2021, tím NATUR-PACK, Incien, Slovakia Going Zero Waste