O školenia pre pedagógov na prácu s portálom www.garbagegobblers.sk je veľký záujem

V roku 2018 sa NATUR-PACK stal odborným partnerom pre unikátnu hru Garbage Gobblers. O dva roky neskôr na hru nadviazal aj vzdelávací portál nesúci ten istý názov. A práve pre využitie edukatívneho potenciálu portálu a hry Garbage Gobblers sa v týchto dňoch školia pedagógovia z našich partnerských samospráv.

Garbage Gobblers je neziskový vzdelávací projekt Táni Zacharovskej realizovaný pod hlavičkou štúdia Bored Monkey. „Hra zrozumiteľne ilustruje a vysvetľuje aj tým najmenším dopad znečistenia na ekosystém planétky. Snaží sa deti motivovať a dať im pocit, že osud planéty je aj v ich rukách a že na ich snahe záleží,“ vysvetľuje autorka projektu Táňa Zacharovská. V roku 2020 pri príležitosti Dňa učiteľov bol oficiálne spustený vzdelávací portál www.garbagegobblers.sk, ktorý nadviazal na vizuál i posolstvo originálnej ekohry.

Práve v súvislosti s portálom a hrou Garbage Gobblers sme sa rozhodli zorganizovať sériu seminárov, ktoré sú určené predovšetkým pre učiteľov a pedagógov materských a základných škôl. Prostredníctvom seminárov sa pedagógovia učia princípom tabletovej hry a možnostiam využitia vzdelávacieho portálu. Počas hodiny a pol sa dozvedia praktické informácie o programe, ktoré môžu neskôr využiť vo svojom vzdelávaní. Odborný výklad od troch skúsených lektorov Alenky Vajdovej (Deti čistej Zeme, o.z.), Laury Martinkovej (Odvážene, bezobalový obchod v Prešove) a Andyho Popoviča (Ekovýlety.sk) prináša konkrétne nápady a triky na edukatívne aktivity, ale aj návody, ako pristupovať k problematike environmentalistiky vo vyučovacom procese.

V apríli prebehlo už druhé kolo týchto vzdelávacích seminárov. Každý mesiac je možnosť prihlásiť sa na jeden spomedzi viacerých termínov zverejnených na našej webovej stránke. Seminár je bezplatný a určený pre pedagógov v partnerských samosprávach OZV NATUR-PACK. Ich zoznam nájdete TU.

Veľký záujem o semináre a pozitívne odozvy od doterajších účastníkov nás presviedčajú o tom, že to, čo robíme, má zmysel. Preto sme sa rozhodli v ich organizovaní pokračovať. Aktuálne voľné termíny nájdete na našej webovej stránke (TU).

Sme presvedčení, že Garbage Gobblers dokáže pritiahnuť pozornosť detí i pedagógov a formou zážitku bude motivovať k zodpovednému nakladaniu s odpadmi a k ochrane životného prostredia. Veríme, že semináre pomôžu nadobudnúť skúsenosti, ako obohatiť bežnú výuku.

Všetky potrebné informácie, tipy a triky nájdete na oficiálnej webovej stránke www.garbagegobblers.sk. Okrem toho si predstavenie portálu a jeho hlavné ciele priamo od autorky Táni Zacharovskej môžete pozrieť na našom YouTube kanáli NATUR-PACK verejnosti.

Tím NATUR-PACK sa teší na účasť ďalších pedagógov, ako aj na uplatnenie vzdelávacieho portálu v pedagogickej praxi.

 

Autorka blogu: Monika Hamajová, PR oddelenie, OZV NATUR-PACK