• Pre verejnosť 22.12.2021

    Príroda nie je ZBERNÝ DVOR

    Zberný dvor je miesto, kde končia práve tie odpady, nad ktorými si neraz lámeme hlavu. A práve tie, žiaľ, na Slovensku, namiesto skutočného zberného dvora, končia neraz vo voľnej prírode. Tam sa z nich stávajú časované bomby. Reč je o čiernych skládkach, máme ich na Slovensku tisíce.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 09.08.2021

    NATUR-PACK radí, ako riešiť preplnené kontajnery v meste Košice

    Košičanov trápia preplnené kontajnery. V tomto článku sa dočítate, aká je situácia v oblasti triedeného zberu v Košiciach z pohľadu organizácie zodpovednosti výrobcov pre obaly NATUR-PACK, a.s., ktorá v meste Košice triedený zber financuje, ako aj to, kto a ako rozhoduje o počte kontajnerov a ako sa dá prispieť k riešeniu situácie.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 14.04.2021

    NATUR-PACK spolupracuje na edukácii verejnosti s TASR

    NATUR-PACK od apríla 2021 spolupracuje s Tlačovou agentúrou Slovenskej republiky (TASR, www.teraz.sk) na edukácii verejnosti v oblasti správneho triedenia odpadov. Seriál je ponúkaný tlačovou agentúrou v textovej a zvukovej variante všetkým slovenským médiám a nájdete ho aj na portáli TASR na www.teraz.sk.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 28.02.2021

    Unikátny Zero Waste diár zožal úspech

    Bezobalové obchodíky sa v posledných rokoch otvárajú po celom Slovensku. V roku 2020 ich citeľne zasiahla koronakríza. O tom ako sa darí jednému z nich v týchto neľahkých časoch sa dočítate v našom aktuálnom rozhovore s majiteľkami obchodíku Odvážene v Prešove.

    Čítať viac