• Pre verejnosť 14.10.2024

    V meste ŽILINA meníme systém triedenia odpadov z rodinných domov

    Triedenie odpadu na Slovensku priebežne napreduje, napriek tomu je naďalej možné jeho kvalitu zvyšovať a dosahovať lepšie výsledky. A je to dôležité. Úroveň triedenia odpadov totiž priamo ovplyvňuje možnosť následnej recyklácie. V prípade znečistenia odpad môže skončiť na skládke, v lepšom prípade môže byť energeticky zhodnotený. Z vyššie uvedeného dôvodu sa aj v meste ŽILINA pristúpilo k rozhodnutiu zmeniť systém triedenia odpadov v rodinných domoch. Postupná náhrada kontajnerových stojísk za vrecový systém vo výsledku citeľným spôsobom zvýši kvalitu vytriedeného odpadu.

    Čítať viac
  • Pre klientov 20.09.2024

    OZV NATUR-PACK poskytuje svojim klientom viacero benefitov

    OZV NATUR-PACK sa priebežne stará o svojich klientov a popri tom, že si svoje povinnosti plní svedomito a v súlade s legislatívou, poskytuje klientom aj viacero zaujímavých benefitov.

    Čítať viac
  • Pre klientov 14.08.2024

    Čo robí OZV za poplatky výrobcov? Je toho veľa

    Organizácia zodpovednosti výrobcov (OZV) plní množstvo zákonných povinností. Jej výber nie je žiadnou formalitou alebo povinnou jazdou. Práve naopak, naberá na význame. Viac informácií k tejto téme prinášame v tomto blogu.

    Čítať viac
  • Pre klientov 26.07.2024

    Podrobnejší pohľad na Nariadenie o ekodizajne

    Hospodárskym subjektom, výrobcom, pribude pár povinností. Vychádzajú z Nariadenia o ekodizajne. Sú nimi napríklad digitálny pas výrobku, štítok výrobku, zákaz ničenia vybraných spotrebných výrobkov atď. Pozrite si skrátený výber, ktorý sme pre Vás spracovali.

    Čítať viac
  • Pre klientov 27.06.2024

    Európske obalové sympózium 2024

    Stretnutie odborníkov z oblasti obalového sektora v Prahe. Prečítajte krátke zhrnutie niektorých prednášok.

    Čítať viac
  • Pre klientov 02.05.2024

    Miniseriál pre Vás! Pozrite si ho TU a TERAZ.

    Rýchlo a stručne sa dozviete o kľúčových povinnostiach zo zákona o odpadoch. Dozviete sa kto a aké povinnosti má. Čítajte ďalej.

    Čítať viac