• Pre verejnosť 22.12.2021

    Príroda nie je ZBERNÝ DVOR

    Zberný dvor je miesto, kde končia práve tie odpady, nad ktorými si neraz lámeme hlavu. A práve tie, žiaľ, na Slovensku, namiesto skutočného zberného dvora, končia neraz vo voľnej prírode. Tam sa z nich stávajú časované bomby. Reč je o čiernych skládkach, máme ich na Slovensku tisíce.

    Čítať viac
  • Pre klientov 23.11.2021

    Nejasná evidencia obehov opakovane použiteľných obalov

    Výrobca vyhradeného výrobku je povinný v zmysle § 27 ods. 4 písm. h) zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o odpadoch“) viesť a uchovávať evidenciu a ohlasovať ministerstvu životného prostredia (ďalej len „MŽP“) ustanovené údaje z nej.

    Čítať viac
  • Pre obce 22.10.2021

    Analýzy triedených odpadov sú vlajkovou loďou odbornosti OZV NATUR-PACK

    Každá OZV by mala v rámci plnenia svojich povinností priebežne sledovať aj kvalitu triedenia v partnerských samosprávach, pretože nie je všetko iba o celkových číslach vyzbieraných odpadov. Dôležitá je aj kvalita samotného triedenia. Od nej sa totiž odvíja aj kvalita a efektivita recyklácie.

    Čítať viac
  • Všeobecné 14.10.2021

    V OZV NATUR-PACK to robíme inak

    Konkurenčné OZV si však neuvedomujú, že aj dnes v roku 2021 existuje niečo ako klientská lojalita, a od našich klientov sa dozvedáme okrem iného aj to, akým štýlom sú oslovovaní konkurenciou a čím sa argumentuje. Napriek tomu, že časť takýchto aktivít konkurencii dlhodobo prechádza, dokonca z nich benefitujú (hoci niektoré iba rok, kým klienti prídu na to, že im nedokážu plniť záväzky a zákonné povinnosti), v NATUR-PACKu sme sa rozhodli robiť veci inak.

    Čítať viac
  • Pre obce 29.09.2021

    Medvede vs. odpadové kontajnery. NATUR-PACK opäť potvrdil pozíciu lídra.

    Medvede vs. odpadové kontajnery. Téma vrie. Sledovanosť láme naše odpadárske rekordy. Ruka v ruke s tým prichádzajú aj tony hejtov a nenávistných komentárov. Za prizvanie k tejto téme sme však veľmi vďační. Dostali sme opäť príležitosť potvrdiť pozíciu lídra v oblasti edukácie laickej i odbornej verejnosti.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 09.08.2021

    NATUR-PACK radí, ako riešiť preplnené kontajnery v meste Košice

    Košičanov trápia preplnené kontajnery. V tomto článku sa dočítate, aká je situácia v oblasti triedeného zberu v Košiciach z pohľadu organizácie zodpovednosti výrobcov pre obaly NATUR-PACK, a.s., ktorá v meste Košice triedený zber financuje, ako aj to, kto a ako rozhoduje o počte kontajnerov a ako sa dá prispieť k riešeniu situácie.

    Čítať viac