Less Waste Run 2019: Športová akcia bez odpadu

OZV NATUR-PACK sa stal komunikačným partnerom behu Less Waste Run 2019, ktoré je unikátnym podujatím na Slovensku. Jeho cieľom je ukázať, že aj športové podujatia sa dajú uskutočniť s ohľadom na životné prostredie a bez tvorby zbytočného odpadu. Na Slovensku sa každoročne usporadúvajú tisícky verejných podujatí vrátane množstva športových. Ich výsledkom je často obrovské množstvo odpadu, najmä v podobe obalových plastov a bioodpadu.

Organizátori behu Less Waste Run 2019 sa rozhodli ukázať, že aj športové podujatia sa dajú robiť v štýle tvoriacom minimum odpadov. Teší nás, že sme sa stali komunikačným partnerom tejto krásnej a inšpiratívnej akcie a sme presvedčení, že už onedlho sa na základe nej budú organizovať aj ďalšie verejné podujatia.

 

triedenie odpadu

 

Podujatie Less Waste Run reaguje na aktuálne environmentálne témy ako je znečistenie životného prostredia odpadmi, predchádzanie vzniku odpadov, triedenie odpadu a recyklácia odpadov. Verejné podujatia sú nielen významným zdrojom odpadov, ale zároveň aj príležitosťou informovať verejnosť o vyššie spomenutých problémoch a predovšetkým aj ukázať na environmentálne vhodnejšie alternatívy.

 

 

O aké environmentálne alternatívy sa konkrétne jedná?

 

Pred začiatkom samotného behu sa nebudú rozdávať igelitky plné sponzorských darčekov a letákov, ktoré sa často bez mihnutia oka vyhodia. Zato v cieli bude pre prvých 200 pretekárov pripravená hodnotná znovupoužiteľná fľaša s logom behu. Ostatní sa môžu tešiť na zdravé a chutné občerstvenie v peknom poháriku. Na samotnom preteku bude čip, ktorý však nebude jednorazový. Po behu sa vráti a môže sa používať znova. Štartové číslo bude tiež možné použiť aj na ďalších ročníkoch preteku.

Pútavú reportáž o behu Less Waste Run 2019 priniesol aj partnerský portál NATUR-PACKu čierna labuť. A samostatnú videoreportáž z tohto podujatia prinesieme na portáli NATUR-PACK verejnosti, v rámci ktorej sa pozrieme nielen na priebeh akcie, ale aj na jej dopad na životné prostredie.

Autor blogu: Mgr. Marek Brinzík, PR riaditeľ, OZV NATUR-PACK

Dátum zverejnenia: 15.5.2019