• Pre verejnosť 27.11.2020

    Elektroodpady a odpady z batérií a akumulátorov má význam triediť!

    Elektroodpady a ani batérie a akumulátory nepatria do prírody ani do zmesového kontajnera, avšak ani do niektorého z farebných kontajnerov na tradičný triedený zber (plasty, kovy, papier, sklo). Je to, žiaľ, na Slovensku ich veľmi častý osud.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 23.11.2020

    Najväčší DOOR to DOOR systém triedenia na Slovensku sa rozbieha v Bratislave

    Najväčší zber triedeného odpadu vo forme tzv. DOOR TO DOOR systému (zber od dverí k dverám) na Slovensku sa rozbieha v Bratislave. Nedávno sme v spolupráci s magistrátom hl. mesta a zberovou spoločnosťou uskutočnili prvú analýzu odpadov triedených v rámci pilotného projektu.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 14.08.2020

    Začíname žiť zero waste

    Znižovanie odpadu v domácnosti za pomoci vhodných produktov vás vyjde lacnejšie, ako keby ste zostali pri komerčných, často predražených značkách. Pripravte sa na to, že budete platiť len za to, čo skutočne využijete – hovoríme o obaloch, ktoré sú pri zero waste výrobkoch redukované na minimum.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 10.08.2020

    V hlavnom meste sa zmenil systém zberu triedených odpadov z rodinných domov

    V Bratislave sa zmenil systém zberu triedených zložiek odpadov z rodinných domov. Vo vybraných 7 mestských častiach nahradia žlté a modré kontajnery vrecia.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 03.06.2020

    Je vrecový systém lepší ako kontajnerový?

    V týchto dňoch sa v Bratislave hovorí viac ako inokedy o takom obyčajnom slove ako je VRECE. Resp. o zmene v systéme zberu triedených zložiek vo vybraných častiach Bratislavy, ktoré majú charakter Individuálnej bytovej výstavby (ďalej ako “IBV“). Zber odpadov cez kontajnerové stojiská bude nahradený vrecovým zberom, s výnimkou zeleného kontajnera na sklo.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 04.02.2020

    Prečo zostali obce bez organizácií zodpovednosti výrobcov?

    Vo štvrtok (23.1.2020) vydalo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) tlačovú správu, v ktorej požadujú od Koordinačného centra (KC) pre obaly okamžité riešenie problému s financovaním triedeného zberu v takmer 200 obciach (s 270 000 obyvateľmi), ktoré nemajú zmluvu s OZV.

    Čítať viac