• Pre verejnosť 07.12.2023

    OZV NATUR-PACK navštívila delegácia z Národnej agentúry životného prostredia Albánska

    OZV NATUR-PACK sa teší z každej jednej krajiny, ktorá sa pridáva ku krajinám rozvíjajúcim tzv. rozšírenú zodpovednosť výrobcov. Ide o prístup, pri ktorom tzv. výrobcovia, pochopiteľnejšie by však bolo označenie pôvodcovia zdroja komunálneho odpadu, nesú zodpovednosť za celý jeho životný cyklus vrátane vytriedenia a recyklácie.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 23.11.2023

    Spolupráca OZV NATUR-PACK a SPRÁVCU ZÁLOH je inšpiráciou pre talianskych odborníkov

    V týchto dňoch vzniká dokument o slovenskom príbehu zálohovania nápojových obalov. Ide o súčasť kampane, za ktorou stojí Enzo Favoino (vedecký koordinátor Zero Waste Europe) a Silvia Ricci (koordinátorka kampane A buon rendere) z Talianska. Ich cieľom je presvedčiť talianske autority o význame zálohovania nápojových obalov na základe skúseností iných krajín. A Slovensko sa veru nemá za čo hanbiť. Práve naopak.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 10.10.2023

    Na Grape sa triedilo. A aj nie.

    Triediace staničky na Festivale Grape poskytli priestor na dokonalé triedenie. Ako sa triedilo mimo nich?

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 29.09.2023

    Triedenie ELEKTROODPADOV je pre verejnosť problematické

    Počas festivalu GRAPE sme spustili PRIESKUM o triedení a zálohovaní. Za najviac problematickú skupinu odpadov boli identifikované ELEKTROODPADY. Nášho špecialistu na oblasť elektroodpadov a batérií Štefana Červenku sme sa preto pýtali, prečo to tak je.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 15.08.2023

    NATUR-PACK si užil festival Grape vedľa najväčšej hviezdy

    V stánku NATUR-PACK a Správca zálohového systému na festivale Grape sa vzdelávalo o triedení aj o zálohovaní jednorazových nápojových obalov. Súčasťou bol aj prieskum s možnosťou vyhrať krásne ceny.

    Čítať viac
  • Pre verejnosť 12.07.2023

    Stláčanie je základom úspechu!

    Tisíc žiakov vyzbieralo a postláčalo 5 tisíc obalov. Porovnali ich veľkosť pred a po stlačení. Odmenili sme spolu 13 škôl. Pozrite si aj video, v akom stave sa bežne nachádzajú nápojové kartóny v kontajneroch.

    Čítať viac